To Top

NEWS

  • Home
  • News
  • Rangos elismerés a Hungranának
Rangos elismerés a Hungranának

Rangos elismerés a Hungranának

Print

Budapest-Szabadegyháza, 2016. március 16. – Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Magyar Agrárgazdasági Minőség Díjat adományozott a Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft-nek. A szabadegyházi székhelyű, Európa legjelentősebb kukoricafeldolgozó vállalataként ismert társaság több mint 100 éve meghatározó szereplője a hazai és az európai élelmiszeriparnak. A szaktárca vezetője a díjjal a cég minőség iránti elkötelezettségét és a magyar beszálítókkal való együttműködést ismerte el. A díjat Dr. Magyar Szabolcs műszaki igazgató vette át Dr. Fazekas Sándor minisztertől.

A Magyar Agrárgazdasági Minőség Díjat (MAMD) olyan hazai agrárgazdasági szervezeteknek ítélik oda, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt és kiemelt fontosságot tulajdonítanak a hatékony munkavégzésnek, a magas színvonalú termékek előállításának, illetve szolgáltatás nyújtásának. Az évente maximálisan 5 szervezet részére átadható rangos szakmai elsimerés odaítéléséről a 9 tagú Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj Bizottság javaslata alapján a miniszter dönt.
„Az elnyert Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj rendkívüli jelentősségű a több mint 300 főt foglalkoztató Társaságunk számára, mert a megtiszteltetésen túl visszaigazolja törekvésünket, amely szerint fontos a minőségi magyar kukoricából a hozzáadot értékkel bíró termékek gyártása” – mondta Dr. Magyar Szabolcs műszaki igazgató az elismerés átvételét követően.

A Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft. Európa legjelentősebb kukoricafeldolgozó vállalataként több mint egy évszázada meghatározó szereplője a magyarországi és az európai élelmiszeriparnak. A Szabadegyházán készült természetes cukor- és keményítőféleségekkel, alkohol- és takarmány alapanyagokkal naponta találkozhatnak a fogyasztók, amikor tejterméket, péksüteményeket, lekvárokat vagy üdítő- és szeszesitalokat vásárolnak. Az 1912-ben alapított üzemben éves szinte több mint egymillió tonna kizárólag magyarországon termesztett, génmódosítás-mentes kukoricát dolgoznak fel a legkorszerűbb technológiai keretek között, megújuló energiák széles körű alkalmazásával, hulladékmentesen.
A Hungrana Kft. az Európai Unió piacvezető izocukorgyártója, évi 250 ezer tonna izocukorkvótával rendelkezik. A több mint 300 főt foglalkoztató társaság 2015-ben 97,6 milliárd forint árbevétel mellett 17,4 milliárd forintos EBIT eredményt ért el a Nemzetközi Számviteli Szabályok (IFRS) szerinti összeállított beszámolója alapján.


2021 © HUNGRANA KFT. ALL RIGHTS RESERVED!   •  PRIVACY POLICY