To Top

NEWS

  • Home
  • News
  • Együttműködés az egyetemekkel - Duális képzés
Együttműködés az egyetemekkel - Duális képzés

Együttműködés az egyetemekkel - Duális képzés

Print

2015. november harmadik hetében a Hungrana Kft. együttműködési megállapodást írt alá három magyarországi egyetemmel, nevezetesen a gödöllői Szent István Egyetem Mezőgazdasági és Környezetmérnöki, a veszprémi Pannon Egyetem Mérnöki és a székesfehérvári Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karával.

Az aláírt megállapodásokat a szakember utánpótlás legfőbb eszközének tekintjük. 2016 szeptemberétől duális képzés keretében 1-1 fő villamos és mezőgazdasági mérnök hallgató szakmai képzését tervezzük biztosítani, 2017 februárjától pedig 1 fő mesterképzésben részt vevő vegyészmérnök hallgatót kívánunk fogadni. A hallgatók, minden tanév során, egy minimum 14 hetes összefüggő szakmai gyakorlatot töltenek a cégnél, amely során megismerkedhetnek a gyártás legfőbb folyamataival, az ott alkalmazott technológiával. Ezen felül megmutathatják képességeiket, valamint olyan értékes munka tapasztalatokra tehetnek szert, amelyek együttesen hozzásegíthetik őket a vállalatnál történő alkalmazáshoz.

Ma már minden vezető vállalkozás, beleértve a Hungrana-át, igyekszik a tehetségeket a lehető leghamarabb beazonosítani és magához vonzani. Ugyanakkor, egy vállalat az együttműködés által gazdagíthatja az egyetemek képzési kínálatát, valamint a szakmai elméleti képzést eredményesebben össze tudja hangolni az üzleti élet követelményeivel.

Duális képzés – Az ötlet Németországból ered, ahol kialakították a duális képzés rendszerét, mely a felsőoktatás és a vállalatok igényének összehangolása, együttműködése nyomán kialakuló képzésforma. Az iskolák feladata, hogy az általános műveltséget és a szakelméleti ismereteket átadják, míg az üzemi képzés a szakmai képességeket fejleszti. Ez a képzésforma a felsőoktatás, gazdaság és munkaerőpiac még szorosabb összekapcsolódását eredményezi, ugyanis a duális képzésben töltött évek alatt a hallgató piacképes tudásra tesz szert.


2021 © HUNGRANA KFT. ALL RIGHTS RESERVED!   •  PRIVACY POLICY