Ugrás fel!

HÍREK

HUngrana átadó

A Hungrana kifejezetten SAP fejlesztési projektekhez rendezte be laborját

Stratégiai együttműködésre lépett Európa legjelentősebb kukoricafeldolgozója, a Hungrana Kft. és a hazai üzleti informatikai szektor vezető vállalata, az SAP Hungary.
Az SAP megoldásai és azok minél szélesebb körű használata iránti elkötelezettség megerősítéseképpen a Hungrana SAP Labor néven szellemi műhelyt nyitott a székhelyén, a szabadegyházi üzemben, további SAP-alapú projektek tervezéséhez.

Tovább
Kukorica

Kukoricából bőséges termésre számíthatunk

Hazánk évtizedek óta meghatározó szereplője a kukoricatermesztő országoknak, bár az utóbbi időben jelentősen megváltoztak a termesztési és értékesítési feltételek is. Új szereplők jelentek meg a piacokon és a klímaváltozás is újabb kihívások elé állítja a magyar gazdálkodókat. A Hungrana Kft. stabil felvásárlópiacot biztosít a termelőknek, hiszen éves szinten közel 1,2 millió tonna kukoricát dolgoz fel Szabadegyházán található üzemében.

Tovább
Reng Zoltán és Aszódi János

Sajtótájékoztatót tartott a Kukorica Kör Egyesület

 

Még júniusban tartotta sajtótájékoztatóval egybekötött megalakulását a Kukorica Kör Egyesület, mely a hazai gazdálkodók érdekében, edukációs céllal jött létre a magyar agrárium jelentős szereplőinek összefogásával. 

 

Tovább
Gabonapiacok

Agrárgazdasági elemzések

Nem fékez az a hullámvasút, amely a mezőgazdasági árakat rajzolja a kukorica tőzsdei grafikonjaira. Úgy tűnik, az elmúlt hónapokban bekövetkezett áremelkedés, majd az ezt követő intenzív csökkenés és egy ismételt erősödés egyaránt párját ritkítja, bármelyik irányú mozgást is vesszük górcső alá.

Tovább
Kukorica Kör Egyesület

Megalakult a Kukorica Kör Egyesület

Hosszan tartó munka után a tegnapi napon, sajtótájékoztatóval egybekötött ceremónia keretén belül aláírták a Kukorica Kör Egyesület alapító tagjai az Alapító okiratokat. 

Örömünkre szolgál, hogy a Hungrana Kft. is alapító tagja egy olyan kezdeményezésnek, mely a hazai gazdálkodók érdekében jött létre. 

DSC 2307 2

DSC 2307 2

DSC 2307 2

DSC 2307 2

 

Tovább
Termőföld

Mit vessünk, meddig maradnak ilyen magasak a terményárak? Szakértőket kérdeztünk

Mit érdemes vetni? Milyen trendek figyelhetők meg a felhasználási cél szerinti termesztés szempontjából a kukorica, napraforgó, kalászos gabonák és a repce esetében? A hazai terménykereskedő cégek vezetőit kérdeztük.
Június 16-án az Agroinform.hu Terménypiacok Webinárium online rendezvényén hazai meghatározó, terménykereskedelemmel foglalkozó cégek vezetői beszélgettek a szántóföldi termények kereskedelmét uraló trendekről.

Tovább
Gabonamező

Terménypiacok Webinárium - Mi is ott leszünk

Terménypiacok Webinárium az Agroinform.hu szervezésében
2021. június 16.

 

A webinárium időpontja: 2021. június 16. szerda, 10:00
A rendezvényre ezen a linken lehet regisztrálni: https://www.agroinform.hu/gazdasag/termenypiacok-webinarium-regisztralj-most-49142-001

PROGRAM
10.00 – 10.05 Megnyitó – Bolyki Bence, Agroinform.hu portálvezető
10.05 – 10.10: Köszöntő – Dr. Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
10.10 – 10.25 Kitekintés a nemzetközi és hazai piacokra – Dr. Potori Norbert, Agrárközgazdasági Intézet (AKI), Agrárgazdasági Igazgatóság vezetője
Az előadás fókuszában az aktuális termésvárakozások, a felhasználás és a készletek, a nemzetközi kereskedelmi folyamatok, az árviszonyok és a terménypiacokat rövid távon befolyásoló tényezők állnak.
• 10.25 – 11.15. Szakmai Fórum: a kiemelt szántóföldi kultúrák hazai terménykereskedelme
Résztvevők:
Reng Zoltán – Hungrana Kft., vezérigazgató
Cseresznye Péter – Viterra Hungary Kft., kereskedelmi igazgató
Dr. Kovács István Dezső – KITE Zrt., Terménykereskedelmi üzletág igazgató
Sándorfy András – Marton Genetics, ügyvezető igazgató


A szakmai fórum során a következő kérdések kerülnek górcső alá:
Milyen trendek figyelhetők meg a felhasználási cél szerinti termesztés szempontjából a kukorica, napraforgó, kalászos gabonák és a repce esetében? Lehet-e javaslatokat tenni más növénykultúrák vagy növényfajták termesztésbe vonására az eddigiekhez képest?

 

Tovább
Hungrana gyár - Szabadegyháza

Terjed az E10 üzemanyag, és ez a magyar kukoricatermelőknek is jó hír!

Az elmúlt év nehézségei, a pandémia kicsit háttérbe szorított olyan fontos témákat, mint például az üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátásának csökkentése. Ennek ellenére a döntéshozók, a gyártók és a szegmens érintett szereplői továbbra is kitartóan dolgoznak ezen célok elérése érdekében, és az idei évben is két további országban kerül bevezetésre az E10 üzemanyag.
Beszélgetés Reng Zoltánnal, a Hungrana Kft. vezérigazgatójával.

Tovább

2021. © HUNGRANA KFT. MINDEN JOG FENNTARTVA!   •  ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ