Ugrás fel!

HÍREK

Agrárgazdasági elemzések

Agrárgazdasági elemzések

A megugró globális kereslet az energia iránt a különféle nyers- és alapanyagpiacok mellett a terménypiacokat is nyomás alá helyezte. A lassan induló betakarítás és az intenzív, bár lokálisan jelentős eltérést mutató áruhiány eredményeként az európai árak mozgása elszakadt az amerikai árak alakulásától. Vélhetően a betakarítás előrehaladtával csökkenhetnek a piacok között kialakult eltérések.

Tovább
Hungrana-Vitafort együttműködés

Hosszútávú együttműködést kötött a Hungrana Kft. és a Vitafort Zrt., a magyar agrárium két meghatározó szereplője

Az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon a két cég hivatalos keretek között hosszútávú stratégiai megállapodást írt alá. Ezzel a megállapodással a többéves sikeres együttműködésük újabb mérföldkőhöz érkezett az érintettek véleménye alapján: a stratégiai megállapodást Reng Zoltán, a Hungrana Kft. vezérigazgatója és Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója írta alá.

Tovább
Agrárpiaci hírek

Agrárgazdasági elemzések

Napokon belül megkezdődik a kukorica betakarítása az északi féltekén. Míg a globális terméskilátások kedvező képet mutatnak – vélhetően az előző hónapokban napvilágot látott elemzői várakozásoknál nagyobb termésmennyiséggel kalkulálhatunk –, ez a kép Magyarországon lényegesen árnyaltabban fest.

Tovább
Kulik Zoltán, Reng Zoltán

Hosszútávú együttműködést írt alá a Hungrana Kft. és a Vitafort Zrt.


A magyar agrárium két meghatározó szereplője, a Hungrana Kft. és a Vitafort Zrt. szeptember 23-án az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Nemzetközi Szakkiállítás és Vásáron hivatalos keretek között hosszútávú stratégia megállapodást írt alá, ezzel a többéves sikeres együttműködésük újabb mérföldkőhöz érkeztek. A stratégiai megállapodást Reng Zoltán, a Hungrana Kft. vezérigazgatója és Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója írták alá.

Tovább
Kukoricatermesztés

A Nap vendége volt Reng Zoltán

Az idei év kukoricaterméséről, a hazai nehézségekről, a gabonapiacok ármozgásáról és ennek hatásáról,  valamint további érdekes témákról beszélgetett a Trend FM rádió műsorvezetője Reng Zoltánnal, a Hungrana Kft. vezérigazgatójával. 

Tovább
Gabonapiaci körkép

Agrárgazdasági elemzések

Míg tavasszal a kukorica volt a terménypiacok „főszereplője”, a nyár második felére a vevők és az eladók fókuszába a búza került. A betakarítás folyik, a globális terméseredmények jók, bár némileg elmaradnak a várakozásoktól, az árak július eleje óta emelkedő trendben mozognak.

Tovább

2021. © HUNGRANA KFT. MINDEN JOG FENNTARTVA!   •  ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ