Nyomtatás
Kulik Zoltán, Reng Zoltán
Kulik Zoltán, Reng Zoltán

Hosszútávú együttműködést írt alá a Hungrana Kft. és a Vitafort Zrt.


A magyar agrárium két meghatározó szereplője, a Hungrana Kft. és a Vitafort Zrt. szeptember 23-án az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Nemzetközi Szakkiállítás és Vásáron hivatalos keretek között hosszútávú stratégia megállapodást írt alá, ezzel a többéves sikeres együttműködésük újabb mérföldkőhöz érkeztek. A stratégiai megállapodást Reng Zoltán, a Hungrana Kft. vezérigazgatója és Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója írták alá.

Hazánk egyik legnagyobb kukorica-feldolgozója, a Hungrana Kft. és a közép-európai térség egyik meghatározó, a magyar takarmánypiac élenjáró vállalata, a Vitafort Zrt. között évtizedek óta sokrétű, aktív kapcsolat áll fenn. Azon túl, hogy kereskedelmi ügyleteket bonyolítanak, több közös projektekben is részt vesznek, kutatás-fejlesztési témákban dolgoznak együtt, termékfejlesztés és közös média megjelenések színesítik a mindennapokat. Ennek egyik állomása volt a tavalyi év közepén az az együttműködési megállapodás, melyet a két vállalat közösen kötött a NAIK-kal, amelynek értelmében a kutatóbázis szakembereivel karöltve, közösen fejleszthetik tovább a GMO-mentes takarmánygyártást, a Nemzeti Fehérjeprogram elkötelezett támogatójaként részt vesznek a kutatás-fejlesztésben is.

Mindkét vállalat vezetői és munkatársai elhívatottak a legmagasabb szintű magyar minőségi gyártás, valamint az országon átnyúló partnerkapcsolatok iránt. A közös célok, az innovatív gondolkodásmód az alapja a mai napon létrejött három évre szóló megállapodásnak, mely a Vitafort Zrt. számára folyamatos, kiszámítható és GMO-mentes alapanyagellátást biztosít. A Hungrana Kft. pedig azon misszióját válthatja valóra ezzel, hogy a megbízható termelésből előállított takarmány a hazai állattenyésztők számára biztosítja a legkiválóbb minőségű takarmány ellátást. A két, komoly szakmai múlttal rendelkező vállalat elkötelezett támogatója a hazai mezőgazdaságnak, elengedhetetlen számukra, hogy még több hozzáadott értéket teremtsenek a magyar agrárium és a gazdálkodók részére, és a hazánkban megtermelt ipari felhasználású kukorica feldolgozott formában kerüljön a nemzetközi piacokra.

 Vitafort Hungrana megállapodás 1

Háttéranyag:
Hungrana Kft.
A Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft. Európa egyik legjelentősebb kukoricafeldolgozó vállalataként több mint 100 éve meghatározó szereplője a magyarországi élelmiszeriparnak. A Hungrana Kft. az élelmiszer-, takarmány és egyéb ipari termelés nemzetközi színvonalú termékekkel rendelkező és megbízható szállítója mind az élelmiszeripari, mind a takarmányipari, mind pedig az ipari felhasználók, vevők felé. A Szabadegyházán található gyárban készült természetes cukor- és keményítőféleségekkel, alkohol- és takarmány alapanyagokkal nap mint nap találkozhatnak a fogyasztók, amikor tejtermékeket, péksüteményeket, lekvárokat, üdítő- és szeszesitalokat és háztartási tisztítószereket vásárolnak, vagy akár ezek papírcsomagolását veszik a kezükbe.
„Célunk a növekvő piaci igényeket és vevői elvárásokat mind nagyobb mértékben kielégítő magas színvonalú termékek és szolgáltatások létrehozása, fenntartása és fejlesztése” – Reng Zoltán, vezérigazgató.

Vitafort Zrt.

A Vitafort Első Takarmánygyártó és Forgalmazó Zrt. a közép-európai térség meghatározó takarmányozási vállalata. A magyar takarmánypiac élenjáró, innovatív takarmánygyártója és szolgáltatója. Közel egy millió tonna kész keveréktakarmánnyal egyenértékű terméket állít elő, s ezzel Magyarország takarmány ellátásának több mint 25 % -át koordinálja. Innovatív gyártmányfejlesztéssel, komplex takarmányozási programokkal és szolgáltatásokkal áll az állattartó telepek rendelkezésére a versenyképes és fenntartható állattenyésztésért.
Az idén fennállásának 40. évfordulóját ünneplő vállalat több mint 5 milliárdos beruházási programmal készül a következő évtizedek kihívásaira.
Jelentős tapasztalattal és dinamikusan fejlődő export tevékenységével egyaránt jelen van Közép-Kelet Európában, Ázsiában, Afrikában és Dél-Amerikában.