Nyomtatás
Labor eszközök adományozása

Labor eszközök adományozása

Labor eszközök adományozása a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma részére

A Hungrana Kft. 1 db gyorsszárítóval, 1 db analitikai mérleggel és 1 db mikroszkóppal járult hozzá a 40 éve működő Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tanulóinak oktatásához.

Az intézmény 1976 szeptemberében nyitotta meg kapuit, jelenleg mintegy 600 diák oktatását biztosítja a vegyész, környezetvédelem, könnyűipar, egészségügy, szociális, képző- és iparművészet és a szépészet ágazaton belül.
200 fős kollégiumában az intézmény saját és a város más középiskoláinak tanulói számára – lakóhelyüktől és szociális helyzetüktől függetlenül – biztosítja a minőségi tudáshoz történő hozzáférést.
Az iskolában 1989 szeptemberétében kezdődött a vegyipari technikus képzés. Az iskolai gyakorlati oktatást biztosító tanműhely - amely helyet ad a különböző laboroknak, mérőszobáknak - 1997-ben önkormányzati, pályázati és vállalti támogatásból lett berendezve. Az eszközpark bővítéséhez, frissítéséhez a térségben működő vállalatok, így a Hungrana Kft. is rendszeresen nyújtanak eszköztámogatást, adnak szakmai segítséget.
A Hungrana Kft. által átadott analitikai mérleggel csökken az iskola mérlegszobájának a túlterhelése, gördülékenyebben megoldható a gyakorlati képzés szervezése.
Az iskola eddig nem rendelkezett gyorsszárítóval. A nedvességtartalom és szárazanyag tartalmat több lépésben tudták csak meghatározni a tanulók. A Hungrana Kft-től kapott műszer segítségégével a mérések sokkal gyorsabbá, a mérési hibalehetőségek kiküszöbölésével pontosabbá válnak.
A környezetvédelmi képzés során elengedhetetlen a mikroorganizmusok vizsgálata. A Hungrana Kft-től kapott mikroszkóppal javul a képzés eszközellátottsága, csökken a meglévő eszközök leterheltsége.

További információ: www.lorantffy.hu

Szabadegyháza, 2016. október 21.