Ugrás fel!

HÍREK

Elemek szűrése dátum szerint: 2021. június
Kukorica Kör Egyesület

Hosszan tartó munka után a tegnapi napon, sajtótájékoztatóval egybekötött ceremónia keretén belül aláírták a Kukorica Kör Egyesület alapító tagjai az Alapító okiratokat. 

Örömünkre szolgál, hogy a Hungrana Kft. is alapító tagja egy olyan kezdeményezésnek, mely a hazai gazdálkodók érdekében jött létre. 

DSC 2307 2

DSC 2307 2

DSC 2307 2

DSC 2307 2

 

Tovább
Termőföld

Mit érdemes vetni? Milyen trendek figyelhetők meg a felhasználási cél szerinti termesztés szempontjából a kukorica, napraforgó, kalászos gabonák és a repce esetében? A hazai terménykereskedő cégek vezetőit kérdeztük.
Június 16-án az Agroinform.hu Terménypiacok Webinárium online rendezvényén hazai meghatározó, terménykereskedelemmel foglalkozó cégek vezetői beszélgettek a szántóföldi termények kereskedelmét uraló trendekről.

Tovább
Gabonamező

Terménypiacok Webinárium az Agroinform.hu szervezésében
2021. június 16.

 

A webinárium időpontja: 2021. június 16. szerda, 10:00
A rendezvényre ezen a linken lehet regisztrálni: https://www.agroinform.hu/gazdasag/termenypiacok-webinarium-regisztralj-most-49142-001

PROGRAM
10.00 – 10.05 Megnyitó – Bolyki Bence, Agroinform.hu portálvezető
10.05 – 10.10: Köszöntő – Dr. Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
10.10 – 10.25 Kitekintés a nemzetközi és hazai piacokra – Dr. Potori Norbert, Agrárközgazdasági Intézet (AKI), Agrárgazdasági Igazgatóság vezetője
Az előadás fókuszában az aktuális termésvárakozások, a felhasználás és a készletek, a nemzetközi kereskedelmi folyamatok, az árviszonyok és a terménypiacokat rövid távon befolyásoló tényezők állnak.
• 10.25 – 11.15. Szakmai Fórum: a kiemelt szántóföldi kultúrák hazai terménykereskedelme
Résztvevők:
Reng Zoltán – Hungrana Kft., vezérigazgató
Cseresznye Péter – Viterra Hungary Kft., kereskedelmi igazgató
Dr. Kovács István Dezső – KITE Zrt., Terménykereskedelmi üzletág igazgató
Sándorfy András – Marton Genetics, ügyvezető igazgató


A szakmai fórum során a következő kérdések kerülnek górcső alá:
Milyen trendek figyelhetők meg a felhasználási cél szerinti termesztés szempontjából a kukorica, napraforgó, kalászos gabonák és a repce esetében? Lehet-e javaslatokat tenni más növénykultúrák vagy növényfajták termesztésbe vonására az eddigiekhez képest?

 

Tovább
Hungrana gyár - Szabadegyháza

Az elmúlt év nehézségei, a pandémia kicsit háttérbe szorított olyan fontos témákat, mint például az üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátásának csökkentése. Ennek ellenére a döntéshozók, a gyártók és a szegmens érintett szereplői továbbra is kitartóan dolgoznak ezen célok elérése érdekében, és az idei évben is két további országban kerül bevezetésre az E10 üzemanyag.
Beszélgetés Reng Zoltánnal, a Hungrana Kft. vezérigazgatójával.

Tovább
Feliratkozás az RSS csatornára

2021. © HUNGRANA KFT. MINDEN JOG FENNTARTVA!   •  ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ