Ugrás fel!

HÍREK

Elemek szűrése dátum szerint: 2022. március
A bioüzemanyagok bekeverésének felfüggesztése nem jelent megoldást

Bioüzemanyagok bekeverési kötelezettségének felfüggesztését kéri az állattartók egy része az Európai Bizottságtól. A gazdák azzal érvelnek, hogy a takarmányárak csökkenéséhez vezetne, ha a bioüzemanyag gyártók nem dolgoznák fel a kukoricát és a búzát. A Hungrana vezérigazgatója szerint, ettől nem csökkenne a takarmánynövények ára, ráadásul jelentősen nőne az olajimport kitettség. Reng Zoltánt Lakatos László kérdezte részletekről.

Hallgassa meg az interjút!

 

Tovább
Érik a kukorica-krízis?

Habár Magyarországon egyelőre nem kell attól tartani, hogy nem lesz elegendő kukorica, Európában komoly hiányt okozhat az ukrán termény kiesése, amit jelenleg kérdéses, honnan lehetne pótolni – tájékoztatta az Agrárszektort Reng Zoltán, a Hungrana Kft. vezérigazgatója. Kiemelte, rengeteg a bizonytalanság és a kérdőjel, az biztos, hogy a gabonaárak nem fognak jelentősen visszaesni a következő időszakban, ez pedig a boltokban is érződni fog, az élelmiszeripar és az állattenyésztés működése érdekében ugyanis elkerülhetetlen az élelmiszerek további drágulása. A szakember többek között arról is beszélt, hogy ha tényleg igazak a hírek, és kevesebb műtrágyát használnak fel tavasszal a magyar gazdák, akkor a hozamokkal komoly gondok lehetnek idén.

Tovább
Nem jönnek az export számai, a magyar gazdák még ülnek a betárolt kukoricán

A KSH február 8-án közzétett adatai szerint a tavalyi évben 6,3 millió tonna kukorica termett hazánkban, ami lényegesen elmarad a korábbi évek terméshozamától. Az itthoni, belső igényt ez a mennyiség bőven fedezi, ám ennek ellenére folyamatosan áramlik be hazánkba a tengeri, főleg a szomszédos országokból. Ennek hátteréről beszélgettünk a hazai feldolgozóipar egyik meghatározó szereplőjének számító Hungrana Kft. vezérigazgatójával, Reng Zoltánnal.

Tovább
Feliratkozás az RSS csatornára

2021. © HUNGRANA KFT. MINDEN JOG FENNTARTVA!   •  ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ