Ugrás fel!

CUKORTERMÉKEK
ÉDESÍTŐSZEREK

Image

Tóth Bence

Értékesítési menedzser - izocukor, glükóz, dextróz
  • Mobil: +36 30 894 7279
  • E-mail: tothb@hungrana.hu

Izocukrok

Az izocukor magas fruktóz tartalmú szirup, amelyet a kukoricakeményítő enzimes hidrolízisével, tisztításával és sűrítésével nyerünk. Glükóz (szőlőcukor), fruktóz (gyümölcscukor) és típustól függően különböző mértékben magasabb rendű cukrok vizes oldata. A glükóz és fruktóz arányától függően hívják glükóz-fruktóz, vagy fruktóz-glükóz szörpnek. Az izocukor magas kalóriaértékkel rendelkező cukorszirup, amely száz százalékban természetes édesítőszer és a kristálycukor helyettesítésére tökéletesen alkalmas.

Elsősorban üdítőitalok, energiaitalok, szörpök, lekvárok, dzsemek, gyümölcslevek, édesipari, sütőipari, tejipari termékek, valamint konzervek gyártásához használják.

Glükóz

Szirup sűrűségű, viszkózus, tiszta, színtelen, kevésbé édes ízű, különböző cukormolekulákból álló vizes oldat, amelyet a kukoricából kivont keményítő enzimes hidrolízisével állítunk elő. Ennek során a keményítő láncban kötött glükóz molekulák hosszú láncait - rövidebb láncokra bontjuk. E folyamat eredményeképpen cukrok keveréke (glükózszirup) keletkezik.

A különböző glükóz és maltóz tartalommal rendelkező szirupok tökéletesen alkalmasak édesipari felhasználásra, gumicukrok, jégkrémek, cukorkák, rágógumik, lekvárok, zselatinos édességek receptúrájában, de akár a söriparban is.

Dextróz

A dextróz monohidrát, hétköznapi nevén szőlőcukor, az egyik legegyszerűbb szénhidrát. Fontossága a biológiai folyamatokban alapvető: a sejtek energia- és metabolit forrásként hasznosítják. A leggyorsabb "instant" energiaforrás. A szőlőcukor gyors felszívódása miatt hirtelen növeli a vércukor- és inzulinszintet, ami kedvez a tápanyagok izomba "pumpálásának".

Folyékony és kristályos formában is elérhető ez a termékünk. A kristályos dextróz monohidrát kellemesen édes, hűsítő ízű, könnyen emészthető egyszerű cukor. Ezen tulajdonságai alkalmassá teszik széleskörű felhasználásra az élelmiszeriparban, takarmányiparban, gyógyszeriparban. Édesipari, sütőipari, tejipari termékekbe, fondant és krém töltelékekben, húsipari készítményekhez, valamint állati takarmányok gyártásához használják. Folyékony formában, magas dextróz (szőlőcukor) tartalmú, édes ízű, viszkózus, gyorsan kristályosodó szirup, amelyet az élelmiszeripar mellett a gyógyszeripar is alkalmaz fermentációs alapanyagként.

2021. © HUNGRANA KFT. MINDEN JOG FENNTARTVA!   •  ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ