Ugrás fel!

ETANOLOK

Image

Gerlinger-Wirth Judit

Értékesítési menedzser - alkoholok, bioetanol

  • Mobil: +36 (30) 226 8833
  • E-mail: gerlingerj@hungrana.hu

Hagyományos alkohol termékek

Az ipar számos területén használatos gabonaszesz termékeinket Hungranalc márkanév alatt, két fő kategóriában forgalmazzuk: 96% V/V alkohol tartalommal, illetve víztelenítve, minimum 99,5% V/V alkohol tartalommal.

A 96%-os alkoholok prémium szegmense a finomszesz, ami az élelmiszeripar mellett a gyógyszeriparnak is fontos alapanyaga. Étkezési finomszesz termékünk maradéktalanul teljesíti a vodka szabványt, kedvelt szeszesital alapanyag. Kiváló fertőtlenítőszer, illetve különféle ható- és ízanyagok (aromák) előállításában nélkülözhetetlen oldószer.

Az ún. ipari alkoholok alapszeszként vagy különböző denaturált változatban leginkább a vegyiparban, a kozmetikai és háztartásvegyiparban használatos.

A 99%-os, víztelenített alkohol termékek egyik legfontosabb felhasználási területe a gyógyszeripar és a kozmetikai ipar. Jelentős igény mutatkozik még az oldószer, finomkémiai termékek, hígítók és a szélvédő- illetve ablakmosó gyártás területén is.

Bioetanol

Az általunk legnagyobb volumenben előállított alkohol termék a kifejezetten üzemanyag célú felhasználásra készülő víztelenített alkohol, a bioetanol. Jelenleg a gabonából készülő bioetanol kézenfekvő és hatékonyan előállítható megújuló energiaforrás Európában, ami a benzinüzemű gépjárművek üzemanyagába bekeverve csökkenti a közlekedésben kibocsátott üvegházhatású gázok (ÜHG) mennyiségét. A Hungrana által gyártott bioetanol az EU átlagot jelentősen meghaladó, több, mint 80%-os GHG megtakarítási értékkel rendelkezik a motorbenzinhez képest, amelynek révén egyre preferáltabb az európai piacon.

2021. © HUNGRANA KFT. MINDEN JOG FENNTARTVA!   •  ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ