Ugrás fel!

NATÍV
KUKORICAKEMÉNYÍTŐK

Image

Pákozdi Tamás

Értékesítési menedzser - keményítők, speciális élelmiszeripari alapanyagok

  • Mobil: +36 30 901 9234
  • E-mail: pakozdit@hungrana.hu

Natív kukoricakeményítő

A keményítő egy szénhidrát, melyet funkcionális összetevőként használnak az emberi táplálkozásban, biztosítja az energiát az agy és az izmok működéséhez. Megtalálható különféle gabonafélékben, zöldségekben, tésztafélékben, kenyerekben, rizsben, burgonyában. Mi a Hungranánál a kukorica nedvesúti feldolgozása során állítjuk elő, módosítás nélkül az un. natív kukoricakeményítőt, amely fehér vagy krémszínű, idegen íztől, szagtól mentes, finom homogén por, melyet lisztérzékenyek is fogyaszthatnak.

Alkalmazzák az élelmiszeriparban sütőipari, cukrászati termékek, édességek, készételek, tejtermékek, húsipari termékek, snack termékek, gluténmentes termékek előállítása során.

Használják továbbá gyógyszerek, kozmetikumok, illetve takarmány keverékek és állateledel gyártásához. Fontos alapanyaga a papírgyártásnak, ahol egyrészt felületi enyvezésre, másrészt a hullámkarton rétegeinek összeragasztásához használják. A vegyiparban pedig a lebomló műanyagok előállításának egyik alkotó eleme.

Keményítőtej

Ez a termék a kukoricakeményítő vizes szuszpenziója, amelyet a kukorica nedvesúti feldolgozása során állítunk elő papíripari felhasználásra.

A papírgyártásban víztelenítő segédanyagként, valamint felületkezelésre és a nedvszívó képesség csökkentésére használják. A keményítőtej nedvességtartalmának kivonásával (szárításával) nyerjük a porformájú natív kukoricakeményítőt.

2021. © HUNGRANA KFT. MINDEN JOG FENNTARTVA!   •  ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ